Senapsgriljering till julskinka

Senapsgriljering till julskinkan. Griljera din julskinka med senap, ägg och ströbröd. Efter senapsgriljeringen så kan man dekorera skinkan med sockerkristyr, det gjorde man förr i iaf. Då blandar man florsocker med lite vatten och ättika och lägger i en liten hopvikt sprits av smörpapper sedan kan du spritsa nätmönster över skinkan.

Sätt också en stekgaffel i skinkan vid servering sen är det bara att skära upp och njuta av din senapsgriljerade skinka.

1 sats senapsgriljering till julskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 normalstor julskinka
  • 2 msk vanlig senap; eller efter smak ex. grovkornig senap eller fransk senap
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort svålen om den är kvar.
  3. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbrödet i en skål.
  4. Bred på senapsgriljeringen runt om på julskinkan.
  5. Strö över och klappa in ströbrödet över och runt om på julskinkan.
  6. Sätt in julskinkan i mitten av ugnen och låt senapsgriljeringen få vacker färg i ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer