Senapsgriljering till julskinka

Senapsgriljering till julskinkan. Griljera din julskinka med senap, ägg och ströbröd. Efter senapsgriljeringen så kan man dekorera skinkan med sockerkristyr, det gjorde man förr i iaf. Då blandar man florsocker med lite vatten och ättika och lägger i en liten hopvikt sprits av smörpapper sedan kan du spritsa nätmönster över skinkan.

Sätt också en stekgaffel i skinkan vid servering sen är det bara att skära upp och njuta av din senapsgriljerade skinka.

1 sats senapsgriljering till julskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 normalstor julskinka
  • 2 msk vanlig senap; eller efter smak ex. grovkornig senap eller fransk senap
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort svålen om den är kvar.
  3. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbrödet i en skål.
  4. Bred på senapsgriljeringen runt om på julskinkan.
  5. Strö över och klappa in ströbrödet över och runt om på julskinkan.
  6. Sätt in julskinkan i mitten av ugnen och låt senapsgriljeringen få vacker färg i ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer