Senap med whisky

En kanongod senap till bla julbordet. Senapen är stark i början och tappar sen i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera månader.

Vill du ha en rökig smak på senapen så väljer du en rökig whisky. Vill du ha en neutral whiskysmak så välj en orökt whisky ex. en irländsk som Bushmills.

3 dl senap med whisky

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g Colmans senapspulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk whisky efter smak

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och grädde i en kastrull.
  2. Koka någon minut under omrörning tills den blir helt slät. Akta så det inte bränns vid.
  3. Ta kastrullen från värmen och smaksätt med whisky.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer