Schnitzel med svampsås och pasta

Introduktion och förberedelse

Schnitzel med svampsås och pasta tagliatelle med en grönsallad av tomat och avokado.

Varianter

  • Här har jag valt kalvschnitzel men du också steka fläskschnitzel eller kycklingschnitzel.
  • Istället för tagliatelle kan du ta annan pasta som fettucine, gnocchi, penne eller spagetti.
  • Vill du ha vegetariskt så kan du ersätta köttet med quornfilé eller halloumi ost samt alternativt mer stekta skivade champinjoner.

4 portioner schnitzel med svampsås och pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kalvschnitzel
  • 2 msk tomatpure
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Champinjonsås: 350 gram champinjoner, skogschampinjon eller annan svamp ex. kantarell
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 krm timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Börja med svampsåsen: Skala och hacka lök och lägg i en såskastrull.
  2. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen.
  3. Tillsätt smör eller olivolja och fräs löken på medelvärme medan du rensar och hackar svampen.
  4. Tillsätt den hackade svampen och fräs under omrörning några minuter.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt och rör ut mjölk samt grädde.
  7. Smaksätt såsen med dragon, timjan, vinäger samt salt och peppar. Ställ åt sidan att småkoka.
  8. Koka pastan.
  9. Banka under tiden ut schnitzlarna och pensla dem med tomatpuré samt salta och peppra dem.
  10. Bryn dem på båda sidor några minuter i smör eller olivolja och håll dem sedan varma tills pastan är klar.
  11. Servera pastan med svampsåsen och de stekta schnitzlarna på toppen. Garnera med hackad bladpersilja samt häll lite sås på schnitzlarna.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 785 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25