Schnitzel med svampsås och pasta

Här har jag valt kalvschnitzel men du också steka fläskschnitzel eller kycklingschnitzel.
Istället för tagliatelle kan du ta annan pasta som gnocchi, penne eller spagetti.
Vill du ha vegetariskt så kan du ersätta köttet med quornfilé eller halloumi ost samt alternativt mer stekta skivade champinjoner.

4 portioner schnitzel med svampsås och pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kalvschnitzel
  • 2 msk tomatpure
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Champinjonsås: 350 gram champinjoner, skogschampinjon eller annan svamp ex. kantarell
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 krm timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Börja med svampsåsen: Skala och hacka lök och lägg i en såskastrull.
  2. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen.
  3. Tillsätt smör eller olivolja och fräs löken på medelvärme medan du rensar och hackar svampen.
  4. Tillsätt den hackade svampen och fräs under omrörning några minuter.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt och rör ut mjölk samt grädde.
  7. Smaksätt såsen med dragon, timjan, vinäger samt salt och peppar. Ställ åt sidan att småkoka.
  8. Koka pastan.
  9. Banka under tiden ut schnitzlarna och pensla dem med tomatpuré samt salta och peppra dem.
  10. Bryn dem på båda sidor några minuter i smör eller olivolja och håll dem sedan varma tills pastan är klar.
  11. Servera pastan med svampsåsen och de stekta schnitzlarna på toppen. Garnera med hackad bladpersilja samt häll lite sås på schnitzlarna.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer