Schnitzel med svampsås och pasta

Här har jag valt kalvschnitzel men du också steka fläskschnitzel eller kycklingschnitzel.
Istället för tagliatelle kan du ta annan pasta som gnocchi, penne eller spagetti.
Vill du ha vegetariskt så kan du ersätta köttet med quornfilé eller halloumi ost samt alternativt mer stekta skivade champinjoner.

4 portioner schnitzel med svampsås och pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kalvschnitzel
  • 2 msk tomatpure
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Champinjonsås: 350 gram champinjoner, skogschampinjon eller annan svamp ex. kantarell
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 krm timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Börja med svampsåsen: Skala och hacka lök och lägg i en såskastrull.
  2. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen.
  3. Tillsätt smör eller olivolja och fräs löken på medelvärme medan du rensar och hackar svampen.
  4. Tillsätt den hackade svampen och fräs under omrörning några minuter.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt och rör ut mjölk samt grädde.
  7. Smaksätt såsen med dragon, timjan, vinäger samt salt och peppar. Ställ åt sidan att småkoka.
  8. Koka pastan.
  9. Banka under tiden ut schnitzlarna och pensla dem med tomatpuré samt salta och peppra dem.
  10. Bryn dem på båda sidor några minuter i smör eller olivolja och håll dem sedan varma tills pastan är klar.
  11. Servera pastan med svampsåsen och de stekta schnitzlarna på toppen. Garnera med hackad bladpersilja samt häll lite sås på schnitzlarna.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer