Sås med balsamvinäger

Sås med balsamvinäger sk balsamvinägersås. Balsamvinäger är en fyllig, mörk och lagrad vinäger från Italien. Med soja och socker blir det en mycket god sås glace. Glace kallar man en tjock söt sås.
Balsamvinägersåsen eller glacen kan ringlas över rostade grönsaker, kött, fisk eller fågel.
Den kan också späs med steksky till en lösare sås.
Balsamvinägersåsen kan förberedas i god tid, förvaras i kylen och sedan värmas.

4 portioner sås med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl ljus soja
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 tsk maizena utrörd i 1 dl vatten

Tillagning

  1. Koka upp vinäger, soja och socker.
  2. Red av med maizenan under omrörning till den tjocklek du önskar.
  3. Ta av från värmen och smaka av såsen med ev. socker, salt och vit- eller svartpeppar samt servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer