Sardellsmör

Smör med hackade sardeller. Ett aromsmör som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller grönsaker. Eller att blanda med varma kokta potatisar till en potatissallad.
Man kan också ha sardellsmöret att ge smak till en tomatsås (en burk krossade tomater) kokta med 1 tsk chiliflakes och 2 klyftor vitlök - en variant på pasta Arrabbiata (arg pasta pga av chilin).

4 portioner sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 10 filéer sardeller i olja, en liten burk

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Mikra det ev. mjukt försiktigt i mikron.
  2. Hacka sardellerna fint.
  3. Blanda sardellerna med smöret.
  4. Sardellsmöret är klart att servera. Du kan också slå in det i smörpapper eller gladplast i en rulle och kyla. Då kan du sedan skiva upp fina skivor sardellsmör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer