Salsa med citrus

Salsa med citrus eller citrussalsa är kanongott till grillad tonfisk, räkor, kyckling eller lax.
En slags salsasås med apelsin, grapefrukt, citron och mandarin i olivolja smaksatt med hackad basilika, bladpersilja eller färsk koriander.

4 portioner salsa med citrus

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad färsk koriander, bladpersilja eller basilika
  • 1 msk vit eller röd vinäger
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skala citrusfrukterna med en kniv. Ett tips är att skära av botten och toppen först. Sedan skär man av skalet lite i taget hela vägen runt om frukten. Du kan tärna hela fruktköttet om du vill eller göra extra lyxigt och skära ut bara klyftornas fruktkött utan frukthinnan (skär snitt längs med frukthinnorna så får du ut klyftor).
  2. Skär sedan citrusfrukten i grova bitar. Häll över och spara saften i en skål.
  3. Tillsätt citrusfrukten.
  4. Blanda i olivolja samt hackad koriander, persilja eller basilika.
  5. Smaka av citrussalsan med salt, vinäger och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer