Salsa med citrus

Salsa med citrus eller citrussalsa är kanongott till grillad tonfisk, räkor, kyckling eller lax.
En slags salsasås med apelsin, grapefrukt, citron och mandarin i olivolja smaksatt med hackad basilika, bladpersilja eller färsk koriander.

4 portioner salsa med citrus

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad färsk koriander, bladpersilja eller basilika
  • 1 msk vit eller röd vinäger
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skala citrusfrukterna med en kniv. Ett tips är att skära av botten och toppen först. Sedan skär man av skalet lite i taget hela vägen runt om frukten. Du kan tärna hela fruktköttet om du vill eller göra extra lyxigt och skära ut bara klyftornas fruktkött utan frukthinnan (skär snitt längs med frukthinnorna så får du ut klyftor).
  2. Skär sedan citrusfrukten i grova bitar. Häll över och spara saften i en skål.
  3. Tillsätt citrusfrukten.
  4. Blanda i olivolja samt hackad koriander, persilja eller basilika.
  5. Smaka av citrussalsan med salt, vinäger och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer