Sallad på fetaost, paprika och oliver

Sallad med fetaost, paprika och oliver är en sidosallad som passar som tillbehör, till buffé eller tapas. En god kombination av sött och salt.

Köp gärna ekologisk obesprutad paprika - skölj den annars noga. Jag rekommenderar fina Kalamata oliver, spanska oliver med kärna eller liknande med eller utan kärnor.

Här med fetaost då den är lätt att köpa i Sverige men hittar du Spansk vit färskost lik fetaost så kan du ta det. 

4 portioner sallad med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 paprikor, en gul och en röd
  • 1 burk fetaost i olivolja i tärningar eller vanlig fetaost (ca 150 gram) och tillsätt 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta oliver med eller utan kärna, förslagsvis kalamata
  • 2 msk god vinäger
  • 1 krm salt
  • 2 krm socker
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och skär paprika i tärningar ca 1x1 cm stora bitar.
  2. Har du köpt fetaost i olja så häll av den mesta oljan. Det blir för mycket olja annars.
  3. Blanda paprikan med tärnad fetaost och oliver i en skål.
  4. Smaka av med vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Servera salladen i en skål.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer