Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett. Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst.
Istället för grön sparris kan du ta färsk eller inlagd vit sparris. Om man vill kan man ha på skivad rödlök. Även paprika och rädisor är gott på.
Vill du ha en matigare sallad så kan du tillsätta 2 dl kokt bulgur.

2 portioner sallad med varmrökt lax

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 140 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad grönsallad, 1 påse
  • 2 ägg
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 avokado
  • 6 cocktailtomater
  • Vinägrett: 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger, gärna vit balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg hårdkokta ca 7 minuter.
  2. Koka sparrisar mjuka i ca 4 minuter.
  3. Skölj sallad och tomater.
  4. Lägg upp sallad och tomater på fat eller tallrikar.
  5. Fördela varmrökt lax på salladen.
  6. Skala och dela äggen och lägg på dem.
  7. Lägg på sparrisarna.
  8. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg på salladen.
  9. Blanda olivolja med vinäger, honung, fransk senap, salt och peppar till en vinägrett.
  10. Skeda över vinägretten.
  11. Salladen med varmrökt lax är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer