Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett. Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst.
Istället för grön sparris kan du ta färsk eller inlagd vit sparris. Om man vill kan man ha på skivad rödlök. Även paprika och rädisor är gott på.
Vill du ha en matigare sallad så kan du tillsätta 2 dl kokt bulgur.

2 portioner sallad med varmrökt lax

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 140 gram varmrökt lax
  • 65 gram blandad grönsallad, 1 påse
  • 2 ägg
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 avokado
  • 6 cocktailtomater
  • Vinägrett: 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger, gärna vit balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg hårdkokta ca 7 minuter.
  2. Koka sparrisar mjuka i ca 4 minuter.
  3. Skölj sallad och tomater.
  4. Lägg upp sallad och tomater på fat eller tallrikar.
  5. Fördela varmrökt lax på salladen.
  6. Skala och dela äggen och lägg på dem.
  7. Lägg på sparrisarna.
  8. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg på salladen.
  9. Blanda olivolja med vinäger, honung, fransk senap, salt och peppar till en vinägrett.
  10. Skeda över vinägretten.
  11. Salladen med varmrökt lax är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer