Sallad med sparris

En enkel och snabb sallad med kokt grön sparris, grönsallad, citron och olivolja. God som förrätt eller som tillbehör till grillat. Sparrissallad.
Som sallad kan du välja isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter.

4 portioner sallad med sparris

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad
  • 1 knippe sparris, grön eller vit
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  2. Skala ev. sparris längst ner på stjälkarna om de verkar träiga. Tunna drag av potatisskalare går bra. Akta så inte hela sparrisen försvinner bara.
  3. Koka tunnare sparris 5 minuter och tjockare (1,5-2 cm) cirka 8 minuter.
  4. Ta upp sparrisen och skölj i kallt vatten. Eller lägg i isvatten.
  5. Dela sparrisen på tre på tvären.
  6. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  7. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  8. Blanda sparrisen och dressingen i salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer