Sallad med sparris

En enkel och snabb sallad med kokt grön sparris, grönsallad, citron och olivolja. God som förrätt eller som tillbehör till grillat. Sparrissallad.
Som sallad kan du välja isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter.

4 portioner sallad med sparris

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad
  • 1 knippe sparris, grön eller vit
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  2. Skala ev. sparris längst ner på stjälkarna om de verkar träiga. Tunna drag av potatisskalare går bra. Akta så inte hela sparrisen försvinner bara.
  3. Koka tunnare sparris 5 minuter och tjockare (1,5-2 cm) cirka 8 minuter.
  4. Ta upp sparrisen och skölj i kallt vatten. Eller lägg i isvatten.
  5. Dela sparrisen på tre på tvären.
  6. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  7. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  8. Blanda sparrisen och dressingen i salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer