Sallad med rostade morötter och färskpotatisar
Introduktion och förberedelse
Sallad med rostade morötter och färskpotatisar är gott som tillbehör till huvudrätter, grillat, buffe eller som vardagsmat.
Förslag på sallad är grönsallad som ruccola och babyspenat.
Eller blanda grovt delad isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv.
Eller köp en påse blandad grönsallad (ca 65 gram till fyra portioner).
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och skär bort eventuella fula delar från morötter och potatis.
- Dela potatis i halvor och skär morot i grova slantar.
- Lägg i en ugnspanna och rosta med någon matsked olivolja, salt och vitpeppar i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Skölj sallad. Plocka och dela den om det behövs. Lägg i en salladsskål.
- Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
- Blanda i rostade morötter och potatisar samt blanda i dressing med salladen precis innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal