Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat

Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör till buffe, picknick och det mesta.

Ska du inte laga till 10 portioner så går rödbetorna utmärkt att ha i kylen och resten av ingredienserna sedan är det bara att laga lite när det behövs.

8 portioner sallad med rödbetor

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 15 medelstora rödbetor
  • 2 pkt mozzarella i vatten
  • 1 rödlök
  • 65 gram ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, röd- eller vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
  2. Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
  3. Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
  4. Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
  5. Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
  6. Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
  7. Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer