Sallad med potatis

Sallad med potatis, grönsallad, kapris, rödlök och Dijondressing. Istället för färskpotatis kan du ta annan potatis - gärna fin delikatesspotatis.
Passar som tillbehör till det mesta och i alla tillfällen.

4 portioner sallad med potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 1 rödlök
  • 70 gram blandad grönsallad som festmix, babyspenat eller valfri blandning
  • 2 msk kapris
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Dijondressing: 2 msk Dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger eller annan god vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Borsta och rensa potatisen. Den behövs ej skalas. Dela dem i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Dressing: blanda senap, olja, vinäger, honung, salt och peppar till en jämn blandning i en skål.
  4. Skala, dela och strimla rödlöken. Lägg i en salladsskål och strö över 1 krm salt.
  5. Skölj salladen.
  6. Häll av potatisen och blanda den - gärna när den är varm - med rödlöken samt dressingen och kaprisen. Hit kan du förbereda och förvara i kylen (mikra då gärna potatisen så att den blir lite varm innan servering).
  7. Innan servering så vänder du ned blandsallad samt strör över lite flingsalt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer