Sallad med melon och lufttorkad skinka

Vintips är ett vitt vin av chardonnay från Australien eller Californien.

2 portioner sallad med melon och skinka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram sallad, typ italien mix i tråg
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 melon som honungsmelon, nätmelon
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Tillagning

  1. Bred ut skinka över botten på tallrikar.
  2. Dela melon i ca 3 cm breda klyftor, skär bort skalet och skär i kuber.
  3. Fördela skinkskivorna på tallrikar och sprid ut melonbitana på skinkan.
  4. Skölj och plocka sallad i mindre bitar och dela upp över skinkan.
  5. Häll lite olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft över.
  6. Servera.
  7. Basilikabröd eller vitlöksbröd är gott till.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer