Sallad med kyckling, melon och citrondressing

En fräsch sallad som passar till förrätt, lunch eller lätt middag.
Servera gärna med ett gott knaprigt bröd till.

Annat gott i salladen är kokta kalla pastaskruvar, kokta linser, kokta svarta bönor, skivad rödlök, tärnad paprika, finriven morot, finriven zucchini med mera.

Desto finare kyckling och andra ingredienser desto godare blir det. Godast är fina majskycklingbröst.

2 portioner sallad med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 kvisttomater
  • 1 avokado
  • 0,5 melon som honung- nätmelon eller cantaloupe
  • 150 gram blandad grönsallad
  • 3 klyftor citron
  • Citrondressing: 1 d matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Bryn kyckilngfiléerna i lite smör samt salt och peppar några minuter på båda sidor.
  2. Sänk värmen och låt steka färdigt under lock eller folie i 10 minuter medan du förbereder resten.
  3. Skölj sallad och lägg upp på ett stort salladsfat eller tallrikar.
  4. Skölj och skiva tomat samt lägg på dem.
  5. Dela, kärna ur och ta ur kött ur avokado med en sked. Blanda med saften av en klyfta citron. Lägg på salladen.
  6. Skär melon i tärningar och tillsätt.
  7. Blanda dressingen och smaka av med citron, salt och peppar.
  8. Skär kycklingen i sneda skivor mot köttfibrerna och fördela på salladen. Skeda över citron och yoghurtdressingen samt servera direkt med citronklyftor och ett gott bröd som ex. nybakt baguette.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer