Sallad med fetaost, svamp och avokado

Introduktion och förberedelse

Sallad med fetaost, svamp, avokado, tomat, rödlök och lite vitlök.

Serveringsförslag

  • Passar utmärkt som tillbehör till kött som grillat, köttfärsspett, kyckling, lax mm.
  • Vidare till lunch, buffé, middag eller fest som vegetarisk sallad.

4 portioner sallad med fetaost, svamp och avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram grönsallad eller babyspenat
  • 200 gram fetaost
  • 2 avokado
  • 3 tomater
  • 10 cm färsk gurka
  • 0,5 rödlök
  • 12 skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Rensa och dela svampen på hälften. Stek svampen i smör på svag värme och tillsätt den pressade vitlöken. Stek på svag värme i 5 minuter och ställ sedan åt sidan att svalna.
  3. Skölj och hacka gurka och tomat i 1x1 cm bitar. Lägg i en stor salladsskål.
  4. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen.
  5. Skölj sallad och plocka den i bitar. Lägg i en skålen.
  6. Blanda i champinjonerna i salladen. Vänd runt.
  7. Dela avokado, ta ur kärnan och gröp ur halvorna med en sked. Hacka avokadon i grova bitar. Lägg i skålen.
  8. Tillsätt olivolja och blanda salladen.
  9. Sallad med fetaost, svamp och avokado är klar att servera.
E-mail
Medel: 3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 376 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-20

Tillbehör och liknande recept: