Sallad med fetaost, svamp och avokado

Sallad med fetaost, svamp, avokado, tomat, rödlök och lite vitlök.
En god vegetarisk sallad. Passar utmärkt till kött som grillat, köttfärsspett, kyckling, lax mm. Samt till lunch, buffé, middag eller fest.

4 portioner sallad med fetaost, svamp och avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram grönsallad eller babyspenat
  • 200 gram fetaost
  • 2 avokado
  • 3 tomater
  • 10 cm färsk gurka
  • 0,5 rödlök
  • 12 skogschampinjoner eller vanliga champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Rensa och dela svampen på hälften. Stek svampen i smör på svag värme och tillsätt den pressade vitlöken. Stek på svag värme i 5 minuter och ställ sedan åt sidan att svalna.
  3. Skölj och hacka gurka och tomat i 1x1 cm bitar. Lägg i en stor salladsskål.
  4. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen.
  5. Skölj sallad och plocka den i bitar. Lägg i en skålen.
  6. Blanda i champinjonerna i salladen. Vänd runt.
  7. Dela avokado, ta ur kärnan och gröp ur halvorna med en sked. Hacka avokadon i grova bitar. Lägg i skålen.
  8. Tillsätt olivolja och blanda salladen.
  9. Sallad med fetaost, svamp och avokado är klar att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer