Sallad med Bresaola, rucola och parmesan

Sallad med Bresaola, rucola, parmesan, rostade pinjenötter, olivolja samt balsamvinäger.
Gott till förrätt eller på buffé. En variant på carpaccio med lufttorkat Italienskt kött av nötlår (Bresaola). Blir också gott med rostbiff, parmaskinka eller tunt skivad rå oxfilé.
Använd så fin olivolja samt balsamvinäger du har - desto godare blir det.
Istället för parmesanost kan du ta Grana padano.

4 portioner sallad med Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 skivor Bresaola
  • 40 gram rucola
  • 1 dl hyvlad eller grovt riven parmesan
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj rucolan. Skaka av i durkslag.
  2. Värm en stekpanna och rosta pinjenötterna någon minut så att de får lite ljus brun färg. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyra tallrikar eller ett stort fat.
  4. Fördela Bresaolan underst sedan rucola över.
  5. Hyvla eller riv över parmesanost.
  6. Strö över pinjenötter.
  7. Droppa över olivolja samt balsamvinäger.
  8. Ta något varv med svartpepparkvarnen överst.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer