Sallad med ärtor, paprika och mozzarella

Introduktion och förberedelse

Sallad med ärtor, paprika och mozzarella i olivolja och balsamvinäger.

Ett gott grönsakstillbehör som alternativ till de vanliga kokta gröna ärtorna.

Lite festligare och gott, nyttigt och enkelt att laga.

Jag hade ärtorna till stekt falukorv med pepparrotssås.

4 portioner sallad med gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 färsk ost mozzarella

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek den på medelvärme i olivolja i ca 10 minuter.
  2. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  3. Häll av ärtorna och lägg i en stor skål.
  4. Blanda ner paprikabitarna.
  5. Smaka av med lite mer olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Riv mozzarellaosten i små bitar och toppa salladen med.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 276 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-21