Saftsoppa

Hemgjord saftsoppa är gott kall eller varm till risgrynsgröt, ris ala malta, med skorpor och grädde eller i termos till picknick. Håller sig i kylen i flera dagar. Saftsoppa är vanlig saft som är redd med potatismjöl.

Man kan ha i färska eller frysta bär, äppelskivor, fruktsallad, skivade bananer eller vindruvor i också.

4 portioner saftsoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 3 msk potatismjöl
  • 7 dl vatten
  • 3 dl röd saft som jordgubb, blandsaft, hallonsaft eller svart vinbärssaft
  • 2 droppar röd karamellfärg (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp saft och vatten i en kastrull. Spara en dl vatten.
  2. Blanda potatismjölet med 1 dl kallt vatten i ett glas.
  3. Red saftsoppan genom att tillsätta droppvis vatten och potatismjölsblandningen till saften under vispning - nu tjocknar snart saften - låt saftsoppan nästan koka upp. Tillsätt så mycket att du tycker att soppan har lagom tjocklek. Blir den för tjock kan du spä med lite extra saft och vatten.
  4. Färga ev. saftsoppan med lite röd karamellfärg om du vill.
  5. Låt saftsoppan svalna eller kallna helt.
  6. Saftsoppa kan serveras varm, ljummen, rumstempererad eller varm.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer