Saffransaioli aioli med saffran

Saffransaioli. Aioli med saffran passar till fisksoppa, räkor och kräftor eller till grillad fisk som lax, räkor, bläckfisk osv. Här har jag använt köpt majonnäs men det går såklart utmärkt att göra hemgjord majonnäs också - sök recept här på Receptfavorier.se.
Låt gärna saffransaiolin stå i kylen någn timme så löser sig saffranen mer.

4 portioner saffransaioli aioli med saffran

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,2 gram saffran
  • 0,5 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer