Rotmos med färsk korv

Rotmos med färsk korv - här med salsiccia. Färsk korv eller råkorv finns bla hos välsorterade köttaffärer eller charkdiskar som ex. hos Citygross. Andra goda färska korvar är chorizo och bratwurst. Vidare kan du göra egen färsk korv - sök recept här på receptfavoriter.se.
Färsk korv är ett gott alternativ till rotmos med fläskkorv, oxbringa eller fläsklägg.
Köp gärna ekologisk kålrot, morötter och potatis.

4 portioner rotmos med färsk korv

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 8 färska mindre korvar ex. salsiccia alt 4 större korvar
  • 500 g kålrot, ca 1 kålrot
  • 3 morötter, ca 150 gram
  • 5 st potatisar, ca 400 gram
  • 1 liter vatten
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl grovkornig skånsk senap
  • 0,5 dl hackad bladpersilja till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rotmos: Skala och skär rotfrukter (kålrot och morot) i grova bitar ca 2x2 cm stora. Lägg i en kastrull.
  3. Häll på vatten.
  4. Koka upp och låt rotfrukterna koka i tio minuter på medelvärme.
  5. Skala och tärna potatis under tiden.
  6. Låt rotfrukter och potatis koka under lock ytterligare i ca 20 minuter eller tills rotfrukter och potatis är mjuka.
  7. Grilla eller stek korvarna så att de får färg runt om. Sätt in i ugnen att steka klart - minst 10 minuter.
  8. Häll av en del av vattnet från rotfrukter och potatis - spara några dl i botten.
  9. Stompa, stöt eller mosa rotfrukterna (med lite av kokspadet kvar) till ett löst mos. En potatispress funkar bra att pressa rotsakerna och sedan röra ihop till mos.
  10. Krydda moset med salt och mald vitpeppar.
  11. Servera rotmoset med korven samt en god senap till. Garnera ev. med hackad bladpersilja.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer