Rostade potatishalvor

Rostade potatishalvor av delikatesspotatis som ex. Amandine. Enkel men lyxig potatis som ej behövs skalas. Strö gärna lite flingsalt över vid servering.
Potatishalvor passar som tillbehör till det mesta.
Vill du variera potatishalvorna kan du strö över något krm timjan. Chiliflakes blir också gott.

4 portioner rostade potatishalvor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis ex. Amandine
  • 2 msk rapsolja eller annan vegetabilisk olja
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisen och skär bort ev. fula delar.
  3. Dela dem i halvor och skölj dem igen.
  4. Lägg potatishalvorna i en ugnsform.
  5. Blanda dem med olja och salt.
  6. Vänd potatishalvorna så att snittytan är uppåt och skalsidan nedåt.
  7. Rosta potatishalvorna i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de har fin färg och är mjuka.
  8. Ta ut och servera på fat eller skål. Strö gärna över lite flingsalt vid serveringen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer