Rostade kikärtor

Rostade kikärter eller kikärtor. Rosta dina egna kikärter. Gott och nyttigt istället för chips och godis.
Servera rostade kikärter som drinktilltugg, snack eller godis.
Det är valfritt att smaksätta dem med vilök och paprika. Extra gott är rökt paprikapulver. Vidare kan man ha i starkt paprikapulver.

5 portioner rostade kikärter

  • Förberedelse: 10 tim
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 11 tim

Ingredienser

  • 400 gram torkade kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 tsk flingsalt eller gourmetsalt till servering

Tillagning

  1. Blötlägg de torkade kikärterna i vatten i en stor skål över natten eller ca 10 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.
  4. Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken.
  5. Rosta kikärtorna i ugnen i ca 45 minuter. Skaka plåten och vänd runt kikärterna några gånger under tiden.
  6. Ta ut kikärtorna när de är knapriga och helt torra.
  7. Strö över salt och paprikapulver medan kikärtorna är varma. Rör om.
  8. Låt kikärterna svalna innan servering.
  9. Servera de rostade kikärterna som drinktilltugg, snack eller godis.
E-mail
Medel: 4.6 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer