Rostade grönsaker i ugn GI

Introduktion och förberedelse

Rostade grönsaker i ugn med morot, blomkål, kål och lök. Bakade, tillagade och rostade med lite olivolja i ugnen.

Ett gott grönsakstillbehör för såväl GI-följare som alla andra.

Passar till det mesta.

Ett GI eller LCHF-tillbehör som kan ersätta ugnsrostad potatis och klyftpotatis.

Är ni fler som äter och bara någon äter GI kan du även rosta extra klyftad potatis med lite olivolja, salt och peppar i en separat ugnsform (laga lika lång tid som grönsakerna).

4 portioner rostade GI-grönsaker

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 0,5 huvud röd- eller vitkål, ca 500 gram
  • 3 morötter
  • 1 huvud blomkål
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Skala och putsa samt klyfta kålhuvud, lökar och morötter (lämna ev. skal på morötterna om det är fint).
  3. Skär kålhuvud i grova bitar ca 4x4 cm.
  4. Dela och klyfta lökarna till 8 bitar.
  5. Skär och plocka loss buketter från blomkålen. Dela stora buketter.
  6. Dela morötter i ca 3 cm långa bitar.
  7. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
  8. Vänd runt i olivolja, salt och vitpeppar.
  9. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 40 minuter. Ta ev. ut och vänd runt dem efter halva tiden.
E-mail
Medel: 4.3 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-22