Rostade cashewnötter

Introduktion och förberedelse

Rostade cashewnötter får godast smak om de rostas innan de serveras eller används i mat.

Enklast är att rosta dem i en stekpanna på spisen.

Man kan också rosta nötterna i ugnen samt med mer salt.

Du kan rosta med eller utan fett. De blir goda utan smör och olja också.

4 portioner rostade cashewnötter

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 150 gram cashenötter
  • 1 msk smör eller matolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna - gärna med höga kanter.
  2. Tillsätt cashewnötterna och rosta dem och vänd de i pannan i ca 1,5 minuter. De ska ha lite färg här och där men ej vara brända.
  3. Tillsätt smör eller olja och vänd runt (valfritt).
  4. Strö över lite flingsalt och vänd runt vid servering.
E-mail
Medel: 3.3 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 298 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02