Rostade cashewnötter

Cashewnötter får godast smak om de rostas innan de serveras eller används i mat. Enklast är att rosta dem i en stekpanna på spisen. Man kan också rosta nötterna i ugnen samt med mer salt. 

Du kan rosta med eller utan fett. De blir goda utan smör och olja. 

4 portioner rostade cashewnötter

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 150 gram cashenötter
  • 1 msk smör eller matolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna - gärna med höga kanter.
  2. Tillsätt cashewnötterna och rosta dem och vänd de i pannan i ca 1,5 minuter. De ska ha lite färg här och där men ej vara brända.
  3. Tillsätt smör eller olja och vänd runt (valfritt).
  4. Strö över lite flingsalt och vänd runt vid servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer