Rostad potatis

Rostad potatis i ugnen. Ett gott potatistillbehör till det mesta. Istället för att tärna potatisen så kan du såklart klyfta den eller skiva den.

4 portioner rostad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 12 fasta potatisar, ca 600 gram
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Gärna varmluft.
  2. Skala potatisen.
  3. Skär potatisen i tärningar ca 2x2 cm stora. Eller klyfta dem eller skiva dem.
  4. Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar i en långpanna eller ugnsform. Sprid ut potatistärningarna så de har lite mellanrum.
  5. Rosta potatisen i ca 30 minuter. Ta ut dem efter halva tiden och vänd försiktigt på potatisen. Rosta tills de fått lite brynt färg och är mjuka och goda. Har potatisen ingen färg så sätt grillen på max och flytta upp potatisen så att den får fin färg under grillen. Akta så du inte bränner den bara.
  6. Ta ut och servera den rostade potatisen. Förslagsvis på fat med grovt hackad bladpersilja på.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer