Rostad potatis

Rostad potatis i ugnen. Ett gott potatistillbehör till det mesta. Istället för att tärna potatisen så kan du såklart klyfta den eller skiva den.

4 portioner rostad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 12 fasta potatisar, ca 600 gram
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Gärna varmluft.
  2. Skala potatisen.
  3. Skär potatisen i tärningar ca 2x2 cm stora. Eller klyfta dem eller skiva dem.
  4. Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar i en långpanna eller ugnsform. Sprid ut potatistärningarna så de har lite mellanrum.
  5. Rosta potatisen i ca 30 minuter. Ta ut dem efter halva tiden och vänd försiktigt på potatisen. Rosta tills de fått lite brynt färg och är mjuka och goda. Har potatisen ingen färg så sätt grillen på max och flytta upp potatisen så att den får fin färg under grillen. Akta så du inte bränner den bara.
  6. Ta ut och servera den rostade potatisen. Förslagsvis på fat med grovt hackad bladpersilja på.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer