Rostad parmesan

Introduktion och förberedelse

Gott till pasta, som krutonger till sallad, tapas eller som parmesanchips som tilltugg.

Eller strö över som garnering till carpaccio eller andra rätter.

Smidigt att laga på överblivna slattar och kantar av parmesan eller grana padano. Funkar bra att laga av frusna (och tinade) ostbitar.

4 portioner rostad parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv, skiva eller hacka osten.
  3. Sprid ut den på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  7. Nu kan du använda den rostade osten som du önskar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-01