Rostad parmesan

Gott till pasta, som krutonger till sallad, tapas eller som parmesanchips som tilltugg.
Smidigt att laga på överblivna slattar och kantar av parmesan eller grana padano. Funkar bra att laga av frusna (och tinade) ostbitar.

4 portioner rostad parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv, skiva eller hacka osten.
  3. Sprid ut den på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  7. Nu kan du använda den rostade osten som du önskar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer