Rostad paprika och zucchini

Introduktion och förberedelse

Rostad paprika, zucchini och rödlök med balsamvinäger, pinjenötter och babyspenat passar som grönsakstillbehör till grillat, fest, buffé eller till det mesta.

Rostad röd, gul och grön paprika, mini-zucchinis, rödlök i olivolja och balsamvinäger garnerat med rostad pinjenötter och grovhackad babyspenat.

Här till flera portioner men blir det över så blir grönsakerna bara godare i kylen och är mycket goda rester att ha som tillbehör.

Varianter

Detta är ett rätt lyxigt grönsakstillbehör som kan varieras och bli ännu lyxigare med finare råvaror - ex. fina grönsaker, exklusiv balsamvinäger och olivolja.

  • Vidare kan man toppa med färska örter som färsk oregano och basilika.
  • Smulad eller riven ost som fetaost, muzzarella och parmesan kan man också toppa salladen med.
  • Blandad grönsallad ex. ruccola, maché, frisésallad och isbergsallad passar också.
  • Svarta oliver, marinerad kronärtsskockor, sardeller, kapris och soltorkade tomater är annat som passar smakmässigt på.
  • Aubergine, knipplök, purjolök och fänkål passar också att rosta på samma vis.

8 portioner rostad paprika och zucchini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 5 paprikor, blanda gärna röda, gula och gröna
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, så fin som möjligt
  • Salt och vitpeppar
  • 0,5 dl pinjenötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och kärna ur paprika och skär i grova bitar.
  3. Skala lök och skär i 4 klyftor.
  4. Skölj zucchini och skär i 2 cm skivor.
  5. Blanda i en ugnsform med olivolja, salt och vitpeppar.
  6. Rosta i cirka 45 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna.
  8. Lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-12