Rostad paprika och zucchini

Rostad paprika och zucchini med balsamvinäger, pinjenötter och ruccola. Gott som tillbehör, på buffé eller som sallad.

8 portioner rostad paprika och zucchini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 5 paprikor, blanda gärna röda, gula och gröna
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, så fin som möjligt
  • Salt och vitpeppar
  • 0,5 dl pinjenötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och kärna ur paprika och skär i grova bitar.
  3. Skala lök och skär i 4 klyftor.
  4. Skölj zucchini och skär i 2 cm skivor.
  5. Blanda i en ugnsform med olivolja, salt och vitpeppar.
  6. Rosta i cirka 45 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna.
  8. Lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer