Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis

Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis eller delikatesspotatis är enkelt och gott. Fungerar också utmärkt som picknickmat.
En kall öl samt bröd som knäckebröd eller kavring passar till (samt smör och lagrad ost). Lite blandad grönsallad och rädisor passar också till makrillen om du önskar.

4 portioner rökt makrill

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora eller 6 små rökta makrillar, varmrökta eller kallrökta
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 16 färskpotatisar eller delikatesspotatis
  • 30 gram grönsallad (valfritt)
  • 4 klyftor citron (valfritt)

Tillagning

  1. Putsa och skölj färskpotatisarna och koka dem mjuka 15-20 minuter.
  2. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Slanta sedan gurkan och lägg i en skål.
  3. Blanda gurka med gräddfil i skålen.
  4. Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. en klyfta citron.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer