Rökt lax med pepparrot och potatis

Skivad rökt lax med kall pepparrotssås på matyoghurt och riven pepparrot serverad med kokt potatis.
Gott, nyttigt och enkelt att laga. Servera gärna med en grönsallad, citronklyfta samt lite klyftade tomater till.

4 portioner rökt lax med pepparrot

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram delikatesspotatisar som Amandine
  • 400 gram rökt lax
  • 2 dl crème fraiche naturell eller matyoghurt
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk citronsaft
  • Tillbehör: 4 klyftor citron
  • 150 gram grönsallad
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Börja koka potatis ca 20-25 minuter.
  2. Pepparrotssås: Skala och riv färsk pepparrot fint.
  3. Blanda crème fraiche eller matyoghurt med pepparrot efter smak samt tillsätt, salt, peppar, socker och citronsaft.
  4. Lägg upp laxen på fat och garnera med citronklyftor samt servera med den kokta potatisen, grönsallad och tomatklyftor.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer