Rökt lax med pepparrot och potatis

Skivad rökt lax med kall pepparrotssås på matyoghurt och riven pepparrot serverad med kokt potatis.
Gott, nyttigt och enkelt att laga. Servera gärna med en grönsallad, citronklyfta samt lite klyftade tomater till.

4 portioner rökt lax med pepparrot

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram delikatesspotatisar som Amandine
  • 400 gram rökt lax
  • 2 dl crème fraiche naturell eller matyoghurt
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk citronsaft
  • Tillbehör: 4 klyftor citron
  • 150 gram grönsallad
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Börja koka potatis ca 20-25 minuter.
  2. Pepparrotssås: Skala och riv färsk pepparrot fint.
  3. Blanda crème fraiche eller matyoghurt med pepparrot efter smak samt tillsätt, salt, peppar, socker och citronsaft.
  4. Lägg upp laxen på fat och garnera med citronklyftor samt servera med den kokta potatisen, grönsallad och tomatklyftor.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer