Rödlöksmarmelad

Rödlök kokt med socker och vinäger blir som en marmelad. Räcker till ca 6 portioner. Räkna ca 8 rödlökar till receptet.
Rödlöksmarmelad är gott som tillbehör till grillad kött, kyckling, grönsaker, vilt, till buffé mm. Billigt, enkelt, gott och nyttigt.

3,5 dl rödlöksmarmelad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 700 gram rödlök
  • 0,75 dl socker eller honung
  • 3 msk olivolja eller smör
  • 1 dl rödvinsvinäger (eller valfri vinäger)
  • 1 tsk salt
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad (valfritt)
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Skala och skiva löken.
  2. Lägg alla ingredienser till rödlöksmarmeladen i en tjockbottnad gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Koka ihop i ca 30 minuter tills rödlöken mjuknat ihop och det liknar marmelad. Spä ev. med lite vatten då och då så att rödlöksmarmeladen inte bränns.
  4. Smaka av med salt, vinäger, socker och peppar.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer