Rödbetssallad med dill, rödlök och kapris

Rödbetssallad med dill, rödlök, kapris samt olivolja (utan majonnäs) är ett gott tillbehör på buffé, till fisk, smörgåsbord, sill, stekt inlagd sill mm.
En rödbetssallad utan majonnäs som är nyttig, god och kan förberedas och förvaras i kylen.
Istället för dill kan du ta bladpersilja om du ex. vill servera rödbetssalladen till annat än fisk. Eller ta både och.
Receptet går utmärkt att dubblera om du ex. har många rödbetor eller lagar till fler. Förvara sedan i kylen.

4 portioner rödbetssallad med dill

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 6 rödbetor, färska eller inlagda
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 dl kapris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 msk ättika (eller vinäger eller citron)
  • 2 msk olivolja eller skirat smör

Tillagning

  1. Med färska rödbetor: Koka rödbetorna hela med skal och fäste i en kastrull i ca 40 minuter.
  2. Häll av rödbetorna och skölj dem kalla. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet.
  3. Lägg upp dem på en skärbräda och skär bort blomfäste samt fula delar.
  4. Tärna rödbetorna i ca 0,5 cm stora tärningar och lägg i en skål och tillsätt en msk ättika.
  5. Med inlagda rödbetor: Häll av lagen från de inlagda rödbetorna och tärna rödbetorna eller hacka dem till ca 0,5 cm tärningar. Lägg i en skål. Du behöver ej tillsätta ättika.
  6. Hacka dill, kapris och rödlök.
  7. Blanda hackad dill, kapris och rödlök med rödbetorna. Tillsätt olivolja eller skirat smör. Smaka ev. av med lite salt (kaprisen är dock salt).
  8. Rödbetssalladen är klar att servera. Hit kan du förbereda och ha rödbetssalladen i kylen tills det är dags att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer