Rödbetsjuice

Råsaft eller juice från råa rödbetor är mycket gott och nyttigt. Du behöver en råsaftcentrifug.
Gott är att smaksätta rödbetsjuicen med lite färsk ingefära. Håller sig i kylen.

2 glas rödbetsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram rödbetor
  • 1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort fästen och ev fula delar.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor så att de går ner i råsaftcentrifugen.
  3. Kör rödbetorna till juice i råsaftcentrifugen. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt den efter halva rödbetorna.
  4. Rödbetsjuicen är klar att servera. Rör gärna om den lite innan.
E-mail
Medel: 4.1 (18 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer