Rödbetor med getostsmör

Rödbetor slungade med getostsmör passar som tillbehör till ex. ugnstekt serverat med skivor av kokt potatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk. Då kan ett fylligare rödvin passa bra till. Rödbetorna är också god förrätt, osträtt, bufferätt eller mellanrätt.

4 portioner rödbetor med getostsmör

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor
  • 100 gram getost
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Putsa bort fästet och ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Servera rödbetorna varma med en klick getostsmör på toppen. Du kan ex. hastigt hetta upp dem i en stor panna och vända runt dem i getostsmöret precis innan servering. Du kan också gratinera dem eller mikra så att getostsmöret smälter över rödbetorna.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer