Rödbetor med getost

Rödbetor gratinerade med getost. Passar som tapas och som förrätt samt på buffé.
Kokta, skalade och klyftade rödbetor håller sig i kylen. När det är dags att servera gratineras rödbetorna med getost och garneras med lite hackad gräslök.

4 portioner rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora färska rödbetor
  • 100 gram getost
  • hackad gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort blasten på rödbetorna men behåll skalet på. Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.
  2. Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten. Skala dem med händerna och skär bort toppen där blasten satt.
  3. Sätt ugnen på grill.
  4. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform eller 4 portionsformar.
  5. Skiva eller smula över getost.
  6. Gratinera getosten under grillen några minuter så att den får färg.
  7. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer