Risgrynspudding med saffran

Gott med saftsås, sylt, färska bär samt vispad grädde.
Risgrynspudding med saffran är ett gott och praktiskt sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt.
En dessert eller mellanmål.
Godast blir det med hemkokt risgrynsgröt men man kan också köpa färdig.

6 portioner risgrynspudding med saffran

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 liter risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 0,5 paket saffran
  • Risgrynsgröt: 1,5 dl risgryn rundkornigt grötris
  • 3 dl vatten
  • 7 dl mjölk (standard)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 bit kanelstång
  • 1 mandel

Tillagning

  1. Koka risgrynsgröt om du inte redan har kokt risgrynsgröt att tillgå.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vispa ägg, mjölk eller grädde samt saffran i en stor bunke.
  4. Tillsätt risgrynsgröten och rör ut den till en jämn smet.
  5. Smörj en ugnssäker form med lite smör och häll i risgrynssmeten.
  6. Grädda risgrynspuddingen i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stelnat.
  7. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev. lättvispad grädde.
  8. KOKA RISGRYNSGRÖT: Blanda risgryn, vatten, salt, smör samt ev. kanelstång och mandel i en kastrull och koka upp och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Rör då och då. Häll i mjölken och rör om och låt gröten koka med lock på låg värme i ca 40 minuter (akta så att gröten ej bränns) och rör då och då.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer