Risbräck med choklad

Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad. Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.
Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.

25 rutor chokladbräck

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
  • 4 dl puffat ris

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
  5. Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
  6. Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer