Revben med rödvin och kanel

Revbensspjäll marinerade i rödvin och kanel som kokas möra först och sedan grillas eller ugnsteks.
Gott med tjocka revben även kallade grillklubba av bogrevben. Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).

4 portioner revbensspjäll

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Glaze och marinad: 1 dl rödvin
  • 1 kanelstång
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk färsk finhackad ingefära
  • 1 msk mörk soja
  • 0,5 tsk chiliröra (typ sambal oelek) eller efter smak

Tillagning

  1. Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
  2. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
  3. Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
  4. Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
  5. Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
  6. Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
  8. I ugn: lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer