Restaurangbröd bullar kuvertbröd

Restaurangbröd, bullar eller kuvertbröd passar att baka till storbak som fest, buffé eller stor middag.
Det här brödet brukade vi baka varje morgon och eftermiddag på en av de restauranger jag jobbat på. Det var mycket uppskattat av gästerna; mest för att det var nybakt men också så gott. Överblivna bröd kan du frysa.

32 restaurangbröd bullar kuvertbröd

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 10 dl vetemjöl special
  • 3 dl rågmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sirap
  • 0,5 dl vallmofrön eller solrosfrön
  • 2 msk gourmetsalt

Tillagning

  1. Lös upp jästen i en degbunke med lite fingervarmt vatten (37,1 C). Späd med resten av vätskan (också den fingervarm).
  2. Tillsätt sirap och salt. Häll på 9 dl mjöl och rågmjölet. Arbeta ihop degen minst 5 minuter i degblandare eller 10 minuter för hand.
  3. Täck över degen till kuvertbröden och sätt att jäsa övertäckt (gärna lite småvarmt) i 40 minuter.
  4. Ta upp degen och dela upp den så att den räcker till 32 bitar.
  5. Rulla bullar (i storlek ca 6 cm i diameter) och lägg på bakplåtspapper på plåtar.
  6. Låt sedan kuvertbröden jäsa övertäckta med bakduk i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med vatten och strö vallmo eller solrosfrön och gourmetsalt över.
  9. Sänk värmen till 200 grader och grädda kuvertbröden i 15-20 minuter tills de fått fin färg och är genombakta (hårda i botten).
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer