Renklämma renklämmor

Renklämma. En klassisk smörgås eller tilltugg med tunnbröd, rökt renkött, pepparrot och smör eller färskost. Man kan också bre sina renklämmor med messmör.
Vidare kan man ha lite vad man gillar i renklämman som salladsblad, skivad rödlök och/eller gräslök.
Renklämmorna blir extra goda om de får ligga lite i kylen några timmar.

4 renklämmor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör, naturell färskost eller kesella
  • 150 gram rökt renstek i skivor
  • 0,5 dl riven färsk pepparrot eller från tub
  • 30 gram salladsblad ex. babyspenat
  • 0,5 skivad rödlök
  • 0,5 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Bred tunnbrödet med smör, färskost eller kesella.
  2. Fördela rensteken över brödet.
  3. Riv färsk pepparrot och fördela över rensteken.
  4. Lägg ev. på sallad, skivad rödlök och hackad gräslök.
  5. Rulla ihop din klämma och servera.
  6. Du kan också skiva renklämmorna i ca 2 cm långa bitar, ställa upp som stubbar och servera som tilltugg.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer