Renklämma renklämmor

Renklämma. En klassisk smörgås eller tilltugg med tunnbröd, rökt renkött, pepparrot och smör eller färskost. Man kan också bre sina renklämmor med messmör.
Vidare kan man ha lite vad man gillar i renklämman som salladsblad, skivad rödlök och/eller gräslök.
Renklämmorna blir extra goda om de får ligga lite i kylen några timmar.

4 renklämmor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör, naturell färskost eller kesella
  • 150 gram rökt renstek i skivor
  • 0,5 dl riven färsk pepparrot eller från tub
  • 30 gram salladsblad ex. babyspenat
  • 0,5 skivad rödlök
  • 0,5 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Bred tunnbrödet med smör, färskost eller kesella.
  2. Fördela rensteken över brödet.
  3. Riv färsk pepparrot och fördela över rensteken.
  4. Lägg ev. på sallad, skivad rödlök och hackad gräslök.
  5. Rulla ihop din klämma och servera.
  6. Du kan också skiva renklämmorna i ca 2 cm långa bitar, ställa upp som stubbar och servera som tilltugg.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer