Råstekta rotsaker

Kålrot, rödbetor, potatis med flera rotfrukter blir mycket goda råstekta.
Andra goda rotfrukter att råstekta är palsternacka, rotselleri, persiljerot, gulbeta och kålrabbi.
Vill du inte ha den rödfärgade rotfrukter så byt ut rödbetorna mot ex. palsternacka.

2 portioner råstekta rotsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram kålrot
  • 150 gram potatisar
  • 150 gram rödbetor
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 2 msk olivolja eller smör

Tillagning

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i ca 1x1 cm tärningar. Skölj dem i durkslag och torka av dem med lite hushållspapper.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt olivolja eller smör.
  3. Fräs rotfrukterna i någon minut och tillsätt sedan 2 dl vatten samt sätt på lock. Koka rotfrukterna koka mjuka i 10 minuter på medelvärme.
  4. Skala och hacka under tiden löken fint.
  5. Tillsätt löken och ta bort locket.
  6. Fräs rotfrukterna på medelvärme och vänd runt dem då och då. Låt vätskan avdunsta och ge rotfrukterna stekyta de sista ca 8 minuterna.
  7. Smaka på en bit rotfrukt och kontrollera så att de är mjuka. Stek annars några minuter till på låg värme.
  8. Servera de råstekta rotfrukterna.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer