Ras el hanout kryddblandning

Ras el hanout är en kryddblandning som passar till Tagine, marockansk mat med mera.
Ras el hanout betyder på arabiska ungefär - Det bästa från affären - och är en kryddblandning med de bästa kryddorna som säljaren har att erbjuda. Blandningen varierar därför och receptet här är en variant som blir mycket god till tagine och grytor med lammkött, biff eller kyckling.
Istället för korianderfrön kan du ta mald koriander.
Du kan dubblera receptet och spara kryddan i lufttät burk till senare tillfällen. Detta recept är lagom mängd till en gryta eller tagine för 4 portioner.

0,75 dl Ras el hanout

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 1/2 tsk kumminfrön
  • 1/2 tsk kardemummafrön
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk paprikapulver

Tillagning

  1. Rosta fröna och pepparkornen i en tjockbottnad stekpanna i ca 2 minuter under omrörning.
  2. Mal de varma fröna och kornen i en mortel eller mixer
  3. Tillsätt övriga kryddor.
  4. Mal alltsammans till en jämn blandning.
  5. Låt svalna.
  6. Förvara kryddblandningen i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer