Råraka med zucchini och fetaostsallad

Råraka med zucchini och fetaost- och tomatsallad. En god vegetarisk rätt till lunch och middag.
Rårakorna med zucchini samt fetaostsalladen kan också serveras som tillbehör till det mesta.
Du kan lägga till grillat kött, kyckling, lax eller lufttorkad skinka om du vill ha något kött till (eller grillad halloumiost för vegetariskt grillat alternativ).

4 portioner råraka med zucchini

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 400 gram potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 gram smör
  • 1 dl matolja
  • Fetaostsallad: 150 gram fetaost
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk fin vit eller röd vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram blandad grönsallad av valfri sort

Tillagning

  1. Skölj zucchini.
  2. Riv den grovt på ett rivjärn eller med matberedare. Lägg i en bunke. Krama ur vätska och häll av.
  3. Skala potatis.
  4. Riv potatisen på samma vis. Lägg i bunken och krama ur vätskan.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en halv msk smör samt lite olja.
  6. Lägg i, tryck ut och forma till runda tunna plättar av den rivna potatisen och zucchinin. Ca 0,5 dl per plätt eller efter tycke. Stek ev. i två stekpannor.
  7. Stek rårakorna på första sidan i några minuter tills den fått yta och blivit brynt och sitter ihop. Lossa den försiktigt med en stekspade.
  8. Vänd på rårakorna.
  9. Stek några minuter på först på hög värme och sedan medelvärme.
  10. Fetaostsallad: Tärna fetaosten och lägg i en bunke.
  11. Skölj och tärna tomater.
  12. Skala och hacka löken.
  13. Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av. Blanda ev. i bladpersilja och ev. annan sallad.
  14. Servera rårakorna med zucchini med fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer