Räkcocktail med Rhode Islandsås

Klassisk räkcocktail med hemgjord Rhode Islandsås, räkor, gurka, sallad, rödlök, champinjon, inlagd sparris, ägg, tomat samt citron. Servera i höga vinglas, cocktailglas eller salladsskålar.

Självklart kan du variera innehållet i din räkcocktail som du vill - olika salladssorter, skivade champinjoner, skivade rädisor och riven morot, groddar, mango mm passar i. Räkna ca 1 dl handpillade räkor per portion.

Vintips till räkcocktail är vitt vin såklart ex. ett tyskt eller från Alsace.

4 portioner räkcocktail

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 vinglas eller cocktailglas
  • 300 gram handpillade räkor
  • 50 gram isbergssallad
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1 liten burk inlagd sparris
  • 2 kokta ägg
  • 10 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 8 cocktailtomater
  • 1 citron
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 4 msk chilisås

Tillagning

  1. Skala räkor och koka ägg hårda om du ej redan har skalade räkor och kokt ägg.
  2. Skölj och strimla isbergssallad. Lägg en liten hög i botten på varje glas.
  3. Blanda crème fraiche med chilisås i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Häll av sparris.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Skär citron i fyra klyftor samt pressa citronsaften från en halv citron ner i Rhode Islandsåsen.
  7. Blanda sparris (i bitar) med tunt skivade champinjoner, hackat ägg, tärnad gurka, finstrimlad lök samt hälften av räkorna. Blanda i Rhode Islandsåsen till en röra.
  8. Fördela röran på isbergssalladen.
  9. Garnera med resterande räkor, tomathalvor och citronklyftor samt servera ev. med små grissini-bröd till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer