Räkcocktail med Rhode Islandsås

Klassisk räkcocktail med hemgjord Rhode Islandsås, räkor, gurka, sallad, rödlök, champinjon, inlagd sparris, ägg, tomat samt citron. Servera i höga vinglas, cocktailglas eller salladsskålar.

Självklart kan du variera innehållet i din räkcocktail som du vill - olika salladssorter, skivade champinjoner, skivade rädisor och riven morot, groddar, mango mm passar i. Räkna ca 1 dl handpillade räkor per portion.

Vintips till räkcocktail är vitt vin såklart ex. ett tyskt eller från Alsace.

4 portioner räkcocktail

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 vinglas eller cocktailglas
  • 300 gram handpillade räkor
  • 50 gram isbergssallad
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1 liten burk inlagd sparris
  • 2 kokta ägg
  • 10 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 8 cocktailtomater
  • 1 citron
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 4 msk chilisås

Tillagning

  1. Skala räkor och koka ägg hårda om du ej redan har skalade räkor och kokt ägg.
  2. Skölj och strimla isbergssallad. Lägg en liten hög i botten på varje glas.
  3. Blanda crème fraiche med chilisås i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Häll av sparris.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Skär citron i fyra klyftor samt pressa citronsaften från en halv citron ner i Rhode Islandsåsen.
  7. Blanda sparris (i bitar) med tunt skivade champinjoner, hackat ägg, tärnad gurka, finstrimlad lök samt hälften av räkorna. Blanda i Rhode Islandsåsen till en röra.
  8. Fördela röran på isbergssalladen.
  9. Garnera med resterande räkor, tomathalvor och citronklyftor samt servera ev. med små grissini-bröd till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer