Råggröt gröt med rågflingor

Råggröt. Koka gröt med rågflingor. En god, nyttig och billig gröt till frukost eller mellanmål.
Servera råggröt med kall mjölk och något sött som socker eller färska bär som blåbär, sylt som lingonsylt, äppelmos eller kanske sirap.

1-4 portioner råggröt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 PORTION RÅGGRÖT: 3 dl vatten
  • 1 dl rågflingor
  • 1 krm salt
  • 2 PORTIONER RÅGGRÖT: 5 dl vatten
  • 2 dl rågflingor
  • 2 krm salt
  • 4 PORTIONER RÅGGRÖT: 9 dl vatten
  • 4 dl rågflingor
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Mät upp vatten, rågflingor och salt i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning.
  3. Låt råggröten puttra i 5 minuter. Rör då och då.
  4. Råggröten är klar att servera med kall mjölk och något sött till som socker, sirap, sylt, bär eller äppelmos.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer