Räkrullar med tunnbröd

Räkrullar med tunnbröd med ingefära, färskost och dill. Goda och enkla räksnittar och tilltugg. Du kan byta ingefäran mot riven pepparrot som också blir mycket gott.
Gott till är ett mousserande vin ex. Rotari Brut eller champagne.

6 portioner, 20 st räkrullar med tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 tunnbröd, rektanglar
  • 1 burk skalade räkor i lag, ca 320 gram med spad
  • 0,5 burk färskost naturell, 200 gram
  • ca 30 gram färsk ingefära
  • 1 dl hackad dill

Tillagning

  1. Bred färskost på tunnbröden på båda sidor.
  2. Häll av spadet och krama ur räkorna. Lägg i en skål.
  3. Skala ingefäran och riv den ner samt blanda med räkorna.
  4. Hacka dill. Blanda hälften av dillen med räkorna.
  5. Ta fram en bricka eller serveringsfat att lägga upp räkrullarna på. Det ska få plats 20 stycken räkrullar.
  6. Dags att rulla rullar: sprid ut en femtedel av räkorna på ett tunnbröd och rulla ihop till en rulle. Lägg på en skärbräda samt rulla i resterande dill. Skär bort ändarna med en brödkniv. Dela sedan rullen rakt över på mitten. Skär sedan varje del snett och ställ upp med den platta skarven nedåt på serveringsfat. Fortsätt med nästa räkrulle tills du gjort alla räksnittarna.
  7. Servera direkt eller ställ övertäckta i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer