Räkrullar med tunnbröd

Räkrullar med tunnbröd med ingefära, färskost och dill. Goda och enkla räksnittar och tilltugg. Du kan byta ingefäran mot riven pepparrot som också blir mycket gott.
Gott till är ett mousserande vin ex. Rotari Brut eller champagne.

6 portioner, 20 st räkrullar med tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 tunnbröd, rektanglar
  • 1 burk skalade räkor i lag, ca 320 gram med spad
  • 0,5 burk färskost naturell, 200 gram
  • ca 30 gram färsk ingefära
  • 1 dl hackad dill

Tillagning

  1. Bred färskost på tunnbröden på båda sidor.
  2. Häll av spadet och krama ur räkorna. Lägg i en skål.
  3. Skala ingefäran och riv den ner samt blanda med räkorna.
  4. Hacka dill. Blanda hälften av dillen med räkorna.
  5. Ta fram en bricka eller serveringsfat att lägga upp räkrullarna på. Det ska få plats 20 stycken räkrullar.
  6. Dags att rulla rullar: sprid ut en femtedel av räkorna på ett tunnbröd och rulla ihop till en rulle. Lägg på en skärbräda samt rulla i resterande dill. Skär bort ändarna med en brödkniv. Dela sedan rullen rakt över på mitten. Skär sedan varje del snett och ställ upp med den platta skarven nedåt på serveringsfat. Fortsätt med nästa räkrulle tills du gjort alla räksnittarna.
  7. Servera direkt eller ställ övertäckta i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer