Räkor med aioli

Vitlöksfrästa räkor. Se till att ha våtservetter till hands. En variant av vitt vin och räkor. Ett italienskt vitt vin exempelvis Frascati passar bra till.
Köp färdig aioli eller blanda majonnäs med pressad vitlök.

2 portioner räkor med aioli

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram oskalade räkor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk vitlökspulver eller 1 klyfta vitlök
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 klyftor citron
  • 1 dl aioli vitlöksmajonnäs

Tillagning

  1. Tina räkor.
  2. Skala och pressa vitlök om du ej använder vitlökspulver.
  3. Värm olja i en panna, wok eller kastrull.
  4. Slunga räkor med pressad vitlök eller vitlökspulver.
  5. Lägg upp i två skålar och toppa med citronklyfta.
  6. Toppa räkorna med lite riven parmesan eller grano padano.
  7. Servera med en liten skål aioli att doppa i.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer