Räk- och kräft enchiladas

Räk- och kräftenchiladas. Mexikanska enchiladas med räkor och kräftor. En god förrätt. 

Istället för små vetetortillas kan du ta 2 stora tortillas per portion.

4 portioner räk- och kräft enchiladas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 12 små vetetortillas
  • Fyllning: 5 msk cream cheese
  • 1 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1 burk räkor i lag
  • 1 burk kräftor i lag
  • 3 dl riven ost
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl dill
  • 2 krm chilipulver
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Sås: 1 dl grädde
  • 3 msk Philly cream cheese
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl riven ost till gratinering

Tillagning

  1. Fyllning: Blanda ihop gräddfil och cream cheese tills det blir en jämn smet. Tillsätt grovt hackade räkor och kräftstjärtar. Vidare blanda i riven ost, hackad lök, tärnad paprika, hackad dill, chilipulver, citronsaft, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Sås: Blanda grädden med cream cheese i en skål eller kastrull och värm upp. Micron går bra.
  4. Olja botten av en ugnsfast form.
  5. Häll någon dl av såsen i botten på formen.
  6. Lägg 3 matskedar av fyllningen i mitten på varje tortilla och rulla ihop.
  7. Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Du ska ta en form som gör att det blir lite trångt efter du lagt i den sista.
  8. Häll resten av såsen över enchiladan och sprid över hackad gul lök, tärnade tomater och hackad persilja.
  9. Strö riven ost över det hela och in i ugnen i 15 minuter tills det bubblar i fyllningen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer