Rabarberkräm eller rabarberkompott

Snabbt och enkelt att laga. Gott med kall mjölk eller gräddmjölk (blanda hälften mjölk och hälften grädde). Kan också användas till bakverk och som fyllning i tårtor. Även gott i filen eller till flingorna på frukosten.

4 portioner rabarberkräm eller kompott

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1,2 liter rabarber, strimlad i bitar ca 12 medelstora stjälkar
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 msk potatismjöl utrört i 4 msk vatten (valfritt)

Tillagning

  1. Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  2. Skär den i små bitar ca 0,5 cm stora.
  3. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt sockret.
  4. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 7 minuter.
  5. Om du vill ha en tjockare kräm eller kompott så blandar du potatismjöl med kallt vatten i ett glas och rör i det samt värmer upp under omrörning tills krämen tjocknat.
  6. Rabarberkrämen eller kompotten är klar att servera varm eller kall.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer