Rabarberkaka
Introduktion och förberedelse
Baka en god mjuk rabarberkaka av sockerkakssmet och bitar eller strimlad av rabarber blandad med lite socker.
En kaka som passar till sommarfika, fest, kafferep eller buffé.
Det blir en låg och platt kaka men väldigt god.
Du kan baka kakan med färsk rabarber eller fryst rabarber strimlad i bitar.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
- Hacka nötter.
- Smörj en stor stekpanna som tål ugn eller rund springform ca 24 cm diameter eller annan ugnsform.
- Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
- Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
- Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
- Häll smeten i formen.
- Fördela och sprid ut rabarber över smeten.
- Strö över socker och hackade nötter.
- Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal