Rå lax Sashimi

Rå lax Sashimi på japanskt vis med skivad rå lax, inlagd ingefära, wasabi och ljus soja. Gott till förrätt eller buffé (istället för rökt eller gravad lax på julbord, påskbord eller till midsommar). Räcker till minst 4 personer på buffé.
Rå lax som odlad ex. Salma lax behöver ej frysas. Viltfångad lax däremot ska alltid frysas ett dygn innan servering.

2-4 portioner rå lax Sashimi

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram rå laxfilé
  • 1 dl ljus japansk soja som ex. Kikkoman
  • 1 tsk wasabi grön pepparrot
  • 1 dl inlagd ingefära

Tillagning

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Lägg upp den tillsammans med en klick wasabi samt soja och ingefära i skålar.
  3. Lägg gärna en frysklamp under serveringsfatet om du ej serverar den genast (exempelvis sätter ut laxen på ett buffébord).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer